Bangladeş Vizesi

Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Bangladeş ziyaretlerinde Bangladeş vizesi almaları gerekmektedir. Türkiye ile Bangladeş arasında 12 Kasım 1 tarihinde imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması kapsamında, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri Bangladeş’te üç aya kadar kalışlarında vizeden muaftır.


Yurtiçi taşımacılık için havayolu seçilmesi tavsiye edilir. Çünkü karayolu yolculukları, yetersiz altyapı nedeniyle çok uzun sürüyor ve yol kazalarına genellikle dikkatsiz sürücüler neden oluyor.

İklim koşulları, yüksek sıcaklık ve nem, mikroorganizmaların hızlı gelişimi için elverişli bir ortam hazırlar. Bangladeş’te en tehlikeli bulaşıcı hastalıklar sıtma, tifo ve muadili ve koleradır. 

Dünya Sağlık Örgütü, Dhaka belediye suyunda arsenik bulunduğunu belirledi. Çamaşır ve bulaşık yıkamanın yanı sıra içme, diş fırçalama, meyve ve sebze yıkama için temiz şişe veya plastik şişe market suları kullanılmalıdır. Umumi tuvaletlerin olmaması nedeniyle duvarın alt kısmının tuvalet olarak kullanılması da kirlilik seviyesini artırıyor. 

Son yıllarda ateş, ishal ve baş ağrıları ile başlayan ve bir sivrisinek türü tarafından bulaşan sözde “eşdeğer” bir hastalık gelişmiştir. Kırsal bölgeleri ziyaret edenlerin sıtmaya karşı gerekli önlemleri almaları tavsiye edilir.

Bangladeş’te gıda zehirlenmesi dikkate alınması gereken başka bir konudur. Zehirlenme vakaları, iklim koşulları ve gıdaların sağlıksız hazırlanması nedeniyle ortaya çıkar. Bu nedenle çiğ sebze, meyve, süt, balık ve et tüketirken dikkatli olun. Ayrıca açık havada dondurma yenmemeli, meyve ve sebzeler önceden dezenfektanlı veya sirkeli suda yıkanmalıdır.

Önerilen aşılar:

Bangladeş’e varışta aşı sertifikası gerekmese de Dünya Sağlık Örgütü hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanoz, kolera, menenjit ve Japon ensefalitine karşı aşı yapılmasını önermektedir. Ayrıca gelmeden önce grip aşısı yaptırmanızda fayda var.

Bangladeş Vizesi Randevusu

İstisnai durumlar dışında vize almak için Bangladeş Konsolosluğundan Bangladeş vizesi randevusu alınması gerekmektedir. Ancak resmi tatillerde konsolosluk kapalı olduğu için konsolosluğu arayıp son durumu öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Yabancı pasaportla vize başvurusunda bulunan vatandaşların randevu gerekip gerekmediğini teyit etmek için başvurmadan önce konsolosluğu aramaları gerekmektedir. Vize Cüzdanı bünyesinde bulunan danışmanlar yardımcı olacaktır.
Bangladeş Vizesi Almak İçin Gerekli Belgeler

Bangladeş vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımızın hazırlaması gereken Bangladeş vizesi için evraklar kişisel ve mesleki evraklardır.

Bangladeş vizesi için oluşturulacak belgelerin başvuru tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde güncellenmesi ve oluşturulması gerekmektedir. Özellikle çalışacağınız firmanın sertifikası güncel, orijinal ve İngilizce yazılmış olmalıdır.

Aksi kararlaştırılmadıkça, Covid-19 sürecinde vize başvurusunda bulunan vatandaşlarımızın seyahat tarihinden 72 saat öncesine kadar yaptırmış oldukları İngilizce testinin negatif sonucunu sağlamaları gerekmektedir. PCR test sonucu e-nabızda İngilizce olarak mevcuttur. Bangladeş vizesi almak için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize Başvuru Formu
  • Vize Başvuru Mektubu
  • Ayrıldıktan sonra 6 ay geçerli 2 boş sayfası olan pasaport
  • Banka Hesabı Bakiyesi 4000 TL
  • Konaklama rezervasyonu bilgileri
  • Seyahat belgeleri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (3,5*4,5 cm boyutlarında)
  • Varsa davetiye
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Banka Hesap Özeti (son 3 ayda aktif olan bir hesap için)
  • Çalışanlar için ek belgeler; Maaş bordrosu, iş referansı, hizmet listesi Sgk
  • Öğrenciler için ek belgeler; öğrenci kimliği, seyahat masraflarını karşılamak için sponsor bilgileri)
  • 18 yaşından küçükler için ek belgeler; Noter tasdikli ebeveyn izni (vize başvuru formu ebeveynler tarafından da imzalanmalıdır).
  • İştirakler için ek belgeler; İmza sirküleri, faaliyet belgesi (İngilizce), ticaret sicil fotokopisi ve araç plaka fotokopisi
  • Emekliler için ek belgeler; Emeklilik sertifikası, emeklilik belgeleri Bangladeş vize başvuruları 7-10 gün içerisinde işleme alınmaktadır.

Vize başvurunuzu hazırlamak için gerekli belgeler hakkında net bilgi için lütfen ülkenizin konsolosluğu veya büyükelçiliği ile iletişime geçin. Gerekirse, ülkenin diplomatik misyonlarından ek belgeler talep edilecektir.

Bangladeş Vize Ücreti

2024 yılı Bangladeş Konsolosluğu vize fiyatları web sitemizde aşağıda yer almaktadır. Bangladeş vize ücreti sadece ABD doları üzerinden ve bir banka aracılığıyla alınır. Vize ücretleri konsoloslukta ödenemez.

Vize ücretine ek olarak 60 TL banka işlem ücreti ödenmesi gerekmektedir.

  • Türk Vatandaşı İçin Tek Bangladeş Vize Ücreti: 58 USD,
  • Türk Vatandaşı İçin Çifte Bangladeş Transit Vize Ücreti: 116 USD,
  • Türk vatandaşı için çok girişli (birden çok girişli) Bangladeş vize ücreti: 194 USD,
  • Azerbaycan vatandaşı için tek giriş vize ücreti: 40 USD,
  • Çift girişli Azerbaycan vatandaşları için transit vize ücreti: 250 USD,
  • Azerbaycan vatandaşı için çok girişli vize ücreti: 250 USD,
  • Gürcistan vatandaşı için tek seferlik vize ücreti: 50 USD,
  • Gürcistan vatandaşı için çift girişli vize ücreti: 50 USD,
  • Gürcistan vatandaşı için çok girişli vize ücreti: 50 USD,
  • Bulgaristan vatandaşı için tek seferlik vize ücreti: 56 USD,
  • Bulgaristan vatandaşı için çift girişli vize ücreti: 56 USD,
  • Bulgaristan vatandaşları için çok girişli vize ücreti: 76 USD,

Bangladeş e-Vize

Bangladeş eyaleti birçok ülkenin vatandaşları için e-vize uygulamasını başlattı. Böylece 124 ülkenin vatandaşları Bangladeş e-Vize kullanabiliyor.

E-Vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de geçerlidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Bangladeş’e 30 güne kadar seyahat etmek için online olarak Bangladeş vizesi alabilir. Ancak vize işlemlerini online olarak tamamlayan vatandaşlarımızın en yakın Bangladeş konsolosluğuna vize ücretini yatırmaları ve dekontu başvuru evrakları ile birlikte konsolosluğa ibraz etmeleri gerekmektedir.
Bangladeş vize ücreti tek giriş için 56 USD + 60 TL, çift giriş vize ücreti: 116 USD + 60 TL, çoklu giriş vize ücreti: 194 USD + 60 TL. Bangladeş e-Vizesi başvurusu visa.gov.bd aracılığıyla yapılmaktadır.

Bangladeş e-Vizesi için gerekli belgeler:

  • Seyahatten sonra en az 6 ay geçerliliği olan renkli taranmış pasaport,
  • Biyometrik bir fotoğrafın beyaz bir arka plana karşı renkli taraması,
  • E-posta adresidir.

Bangladeş Turist Vizesi

Bangladeş’e kısa süreli gezi amaçlı seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bangladeş Turist Vizesi için başvurmaları gerekmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri turist vizesi başvurusundan muaftır, umuma mahsus pasaport hamilleri ise turist vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır.

 Bangladeş turist vizesi, 30 günlük kısa süreli veya 90 güne kadar uzun süreli bir vizedir. Vizenizin süresi dolmadan ülkeyi terk etmelisiniz.


Ancak süresini uzatmak isterseniz 30 günlük uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Bangladeş’te turist vizesine başvurmak için dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız. Ayrıca Bangladeş’e giriş ve çıkışlarda kullanacağınız en az 2 sayfası boş pasaportunuz olmalıdır.

Bangladeş Ankara Büyükelçiliği ve Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Bangladeş turist vizesi başvurusu için düzenlenmiştir. Bangladeş Konsolosluğu tarafından onaylanan vize acentelerine de başvurabilirsiniz. Bangladeş turist vizesine şahsen başvurmak gerekli değildir. Vizeniz Bangladeş’e yalnızca turizm amaçlı girmenize izin verir. 

Bu vize ile çalışmanıza izin verilmediğinden, çalışırsanız yargılanacaksınız. Bangladeş turist vizesi başvuru sahipleri başka bir ülkeye seyahat edecekleri zaman seyahat edecekleri ülkeleri ve tarihlerini başvuru formlarında belirtmelidirler. 

Bangladeş’ten direkt girişin mümkün olmadığı ülkelerden birine girerseniz olumsuz cevap alabilirsiniz. Bu nedenle seyahate çıkmadan önce hangi ülkelere giriş izninizin olduğunu kontrol etmelisiniz. 

Bangladeş Turist Vizesi başvurunuz ortalama 5 iş günü içerisinde işleme alınacaktır. Bu süre, vize merkezinin iş yoğunluğuna, vize başvurusunu kabul eden konsolosluğa, Bangladeş’te resmi tatillere, ülkemizde resmi tatillere bağlı olarak uzayabilir. 

Bu süre, kullanıcı tarafından sağlanan belgelere ek olarak ek belgeler istenmesi durumunda da uzayabilir. Bangladeş turist vizesi başvurunuzun işleme alınabilmesi için bir işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Vize ücretleri Bangladeş Konsolosluğu tarafından belirlenir. Mesleğe, seyahat amacına ve seyahat süresine göre farklı hesaplanan vize ücretleri mevcut duruma göre değişiklik göstermektedir. Bangladeş vize ücretleri dolar olarak belirlenir ve geçerli döviz kuru üzerinden nakit olarak tahsil edilir.

Scroll to Top
Scroll to Top