Gana vizesi alırken Gana hakkında bazı temel bilgileri öğrenmek gerekmektedir. Gana Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batı kesiminde yer almaktadır. Güneyinde Atlantik Okyanusu uzanır. Gana’nın 2024 yılında olan tahmini nüfusu, worldometers.info’ya göre 31.072.940 kişidir. Dünya nüfusu açısından, Gana dünyada 47. sırada yer almaktadır. Nüfus artışı dünya ortalamasının üzerindedir.
10 bölge dışında ülke ilçe yapısına sahiptir. Gana’da 49 belediye ve 6 büyükşehir bölgesi ile toplam 161 ilçe bulunmaktadır. Akra Bölgesi, Ashanti Bölgesi, Orta Sunyani Bölgesi ve Doğu Bölgesi, ülkenin en önemli bölgelerinden bazılarıdır. Gana’daki resmi para birimi Gana Sedisi’dir. 1 cedi 100 pesawa’ya bölünür.
2007 yılında egemen bir Afrika devleti tarafından çıkarılan en değerli para birimi unvanına sahiptir.1 Ganalı Sedisi 1,21 Türk Lirası’na eşittir. Gana’da resmi olarak tanınan dil İngilizce’dir. Ancak diğer ülkelerde olduğu gibi Gana’da da insanlar İngilizceyi ilkokulda öğrenmeye başlıyor. Yaklaşık 50 farklı kabile dilinin bulunduğu Gana’da en yaygın dil Twi olarak adlandırılıyor. Bu dil, ülke nüfusunun yaklaşık %50’si tarafından konuşulmaktadır.
Gana Vizesi Randevusu
Gana vizesi randevusu alabilmek için mevcut pasaportunuzun, planladığınız seyahatten dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Ne yazık ki pasaportunuz Gana vize randevusu için gerekli şartları karşılamıyorsa vize randevunuzu online olarak alamaz ve başvurunuzu planlayamazsınız.
Gana vize başvurunuzu planlamak için gerekli adımlar dikkatle takip edilmelidir. Gana’ya vize iki şekilde düzenlenebilir.
- Gana Konsolosluğuna bizzat gelerek randevu işlemlerini bizzat tamamlayarak
- Vize başvuru danışmanlığı hizmetinden yararlanarak deneyimli Vize Cüdanı vize acentesinden Gana vizesi alın.
Gana vize başvuru sahiplerinin Gana ziyareti ayarlamak için izlemesi gereken adım aşağıdaki gibidir;
- Seyahatinizin amacına ve seçeceğiniz vize türüne göre Gana vizesi için gerekli evrakları hazırlayın.
- Bilgileri Gana Konsolosluğu resmi web sitesindeki web portalı aracılığıyla girin. Gana vizesi için gerekli evrakları konsolosluk sistemine teslim ediniz.
- Gana Vize Başvuru Formunu doldurun ve yazdırın
- E-posta adresinize gönderilen referans numarasını kullanarak Gana Konsolosluğu vize randevunuzu en kısa sürede gerçekleştiriniz.
- Konsolosluk ücretini Euro olarak Gana Konsolosluğu’nun banka hesabına yatırın.
- Belgelerinizi Gana konsolosluğuna teslim etmeye hazırlanın
- Pasaport durumunuzu takip edin ve pasaportunuzu ve başvuru formunuzu alın.
Online olarak düzenlenecek Gana vize randevuları ücretsiz ve masrafsızdır. Çevrimiçi sistemi aracılığıyla düzenlenen Gana ziyaretleri, başvuru sahiplerine e-posta ile gönderilecektir.
Bu nedenle, Gana vize randevunuzu alırken sık kullanılan bir telefon numarası ve e-posta adresi vermenizi öneririz. Gana Vize Randevu e-posta adresinize gönderildikten sonra, çıktısını almalı ve başvuru tarihi ve saatinde diğer belgelerinizle birlikte yanınızda getirmelisiniz.
Gana ziyaretinizi detaylandıran belge, konsolosluğa girişte görevliler tarafından kontrol edilecektir.
Gana Vizesi Başvurusu
Gana vizesi başvurusu ülkeye seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport kategorisi ne olursa olsun, bu ülkeye seyahat edebilmek için Gana vize prosedürlerini takip etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah/kırmızı) pasaport hamillerinin seyahat öncesinde iletişim bilgilerini teyit etmeleri ve o ülkeye yapacakları seyahati planlamaları rica olunur.
Vize başvurusunun işlem süresi 7-10 iş günüdür. Bu nedenle başvuru sahiplerinin bu detayları not etmesi ve vize başvuru sürecini başlatması gerekmektedir.
Vize başvuru sürecinin uzunluğu Gana; 7 ila 10 iş günü süre, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî tatil ve özel günleri, resmî tatil ve özel günleri ve konsolosluğun vize başvurusu değerlendirme süresine ek süre talebi gibi unsurlar dikkate alınmaksızın verilir/belirlenir. Bu ve benzeri durumlarda vize işleminin tamamlanması 7-10 iş gününden daha uzun sürebilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Gana’ya giriş yapabilmeleri için Türkiye’deki konsolosluklardan vize alarak ülkeye seyahat etmeleri gerekmektedir. Vize başvuruları, yabancıların ülkeye giriş ve çıkışlarını kontrol etmelerine olanak sağlarken, belgelerin usulüne uygun olarak sunulması ve konsolosluk tarafından onaylanması halinde vize başvurusu yapılabilmektedir.
Gana Vizesi başvurusunu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamak ve başvuru evraklarını düzgün bir şekilde toplamak bu vizeyi almanızda etkendir. Gana vize başvuru sürecinde lacivert pasaport ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 10 yıldan eski pasaportların başvuruları kabul edilmeyecek olup, en az 2 sayfası boş olmayan pasaportların başvuruları kabul edilmeyecektir.
Gana Vize Başvuru Formu
Gana Vize Başvuru Formu konsolosluk tarafından hazırlanmış bir formdur. Vize başvuru formu, konsolosluğun vize başvuru sahibini tanıması için Gana’ya vize başvurusunda bulunduğunuz resmi belgedir.
Pasaport bilgisi
Gana konsolosluğu, pasaportu olmayan başvuru sahiplerinin vize başvurularını işleme koymamaktadır. Gana’da vize işlemleri için gerekli olan pasaport, yerel polis karakolundan kolayca temin edilebilir. Pasaport başvuruları şahsen yapılmalıdır, başvuru önceden bildirimde bulunarak veya bildirimde bulunmadan işleme alınabilir.
Gereken belgeler
Gana vizesi almak için gerekli evraklar Gana seyahatimizin kapsamına göre değişmektedir. Yani Gana Turist Vizesi, Gana Turist Vizesi, Gana Ticari Vize Gana Seyahat İçeriği Vizesi türleridir. Başvuru evrakları vize başvuru nedenine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca bazı durumlarda konsolosluk ek evrak talep edebilir. Gana konsolosluğunun istediği ek evraklar için gerekli evrakları ayırt ediniz.
Belgeler
Eksiksiz ve mükemmel bir şekilde düzenlenmiş Gana vize başvuru belgeleri ile birlikte satın alınabilir. Vizeyi Gana konsolosluğundan veya Gana konsolosluğunun yetki verdiği vize ofislerinden alabilirsiniz. Gana vize başvuru formunda verilen bilgiler ile vize başvuru belgelerinde verilen bilgilerin birbirini tamamlayıcı nitelikte olması başvuru sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanma ihtimalini artırmaktadır.
Gana Vize Ücreti
Konsolosluk ücreti, Gana vize ücreti ve vize hizmet bedeli fiyata dahildir. Gana konsolosluk vize ücreti seyahatin uzunluğuna ve giriş sayısına göre değişmektedir. Gana Vizeleri Tek girişli turist vizesi, tek girişli ticari vize, 3 aylık çok girişli vize, 6 aylık çok girişli vize, 12 aylık çok girişli vize ve ekspres vizelerin fiyatları farklıdır. Gana Express için vize ücreti normal ücretin iki katıdır. Vizesi onaylanmasa bile vize ücretleri iade edilmez.
Öte yandan Gana vize başvuru işlem ücreti için ek olarak banka işlem ücreti de alınmaktadır.
- Pasaport: Pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve pasaport geçerlilik süresi dönüş tarihinden itibaren 3 ayı da kapsamalıdır. Ayrıca pasaporttaki son 2 boş sayfanın da bulunması gerekmektedir.
- Adet fotoğraf: Son 6 ayda çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf. Biyometrik fotoğrafın arka planı beyaz, 35 x 45mm ve yüz şekli tam olarak görünür olmalıdır.
- Gana Vize Başvuru Formu: Form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır.
- Kimlik: Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi
- Otel ve uçak rezervasyonları: Seyahat amacını gösteren belgeler ve konaklama gibi diğer detaylar vize başvuru evraklarında yer almalıdır.
- Uluslararası Aşı Kartı: Uluslararası geçerliliği olan aşı kartınız eksiksiz ve güncel olmalıdır. Ayrılmadan önce sarıhumma aşısı olun.
- Son 3 aya ait maaş bordrosu
- Hesap Bilgileri ve İşlemleri: Hesap özeti kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
- Sağlık Sigortası: Gana’ya seyahat edenlerin vize belgelerine ek olarak uluslararası seyahat sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.
- Gana Vize Ücreti: Gana Vizesi için ödenen bedelin teyit edilebilmesi için başvuru evraklarına banka bilgilerinin eklenmesi gerekmektedir.
- İşverenler için; Vize başvuru evraklarına TC kimlik numarası, işyeri belgesi, imza sirküleri ve şirket bilgileri, unvan ve şube bilgilerini içeren Handelsblatt sayfasının fotokopisi eklenmelidir.
- Çalışan için; SGK vergi kodu, istihdam ve menfaat paylaşımına ilişkin belgeler vize başvuru evraklarına eklenmelidir.
- Davetiye: Aileyi/arkadaşları ziyaret ederken, davet belgesi vize başvuru belgelerine eklenmelidir.